Baie

Cafea, ceai și restricții alimentare religioase

Cuprins:

Anonim

AshaSathees Photography / Getty Images

Regulile și restricțiile dietetice sunt o parte comună a multor religii ale lumii. În timp ce de obicei implică evitarea diverselor forme de carne, în câteva cazuri, cafeaua și ceaiul se încadrează în restricții religioase.

Multe dintre preocupările religioase legate de cafea și ceai au legătură cu consumul de cofeină. Alții sunt preocupați de post sau consumul de alimente procesate. Chiar dacă nu respectați niciuna dintre aceste credințe, este interesant să aflați și ar putea să vă ajute să evitați o fașă socială în viitor.

islam

Singurul moment în care cafeaua sau ceaiul este restricționat pentru musulmani este în timpul Ramadanului, o lună de post spiritual. Din zori până în amurg, nu se admite mâncare sau băutură, chiar și apa este interzisă. Este destul de clar, fără zone gri.

Sfinții din ultima zi (mormoni)

Restricțiile LDS care implică cafea și ceai sunt destul de cunoscute, deși este posibil ca multe persoane să nu cunoască cu adevărat detaliile din spatele acesteia.

Cafeaua și ceaiul sunt specific interzise, ​​așa cum este scris în Cuvântul Înțelepciunii: „Băuturile calde nu sunt pentru corp sau pentru burtă” (D&C 89: 9). Biserica a interpretat faptul că Joseph Smith se referea la cafea și ceai cu această afirmație, întrucât erau singurele băuturi calde disponibile la acea vreme (începutul anului 1833).

Unii membri LDS consideră că acest lucru se bazează pe conținutul de cafeină, deci consideră că trebuie evitată toată cofeina. Unii consideră că regula trebuie luată la valoarea nominală și, prin urmare, se referă doar la cafea și ceai. Biserica LDS nu are o poziție oficială în ceea ce privește produsele caffeinate, altele decât cafeaua și ceaiul.

iudaismul

Nu există reguli specifice împotriva cafelei sau ceaiului în iudaism, cu excepția regulilor mai largi de alimentație conform standardelor kosher. Atât ceaiul, cât și cafeaua sunt singure, dar pot fi de luat în considerare alte considerente atunci când vă bucurați de ceașca.

O considerație este cafeaua aromată. Indiferent dacă utilizați fasole aromate sau adăugați siropuri, nu puteți fi sigur că starea de kosher a multor ingrediente utilizate pentru fabricarea acestor produse. Mulți producători de siropuri oferă produse certificate kosher.

O altă problemă kosher poate apărea din cauza cafelei decofeinizate. Acetatul de etil este un produs chimic care este adesea utilizat în procesul de decaffeinizare. Un component al acetatului de etil este etanolul, care provine din cereale. Acest lucru ar face ca cafeaua să fie procesată în acest fel să nu fie kosher în timpul Paștelui. Pot exista și alte aspecte ale cafelei și ceaiului care se încadrează în regulile kosher. De asemenea, există o îngrijorare în timpul lui Yom Kippur și este recomandat să loviți orice obicei din cofeină pentru a ușura puțin mai ușor, deși postul este o dată pe an, timp de 24 de ore.

Ziua a șaptea Adventist

Adventiștii din ziua a șaptea cred puternic în importanța unei diete sănătoase și sănătoase, fără alcool, stupefiante și alți stimulanți. Cafeina a fost odată oficial interzisă, dar nu mai. Deși nu este interzis, se recomandă în continuare membrilor să evite cofeina.

Rastafarianism

Ca și adventiștii din ziua a șaptea, Rastafarienii urmează o dietă pură și sănătoasă. Aceasta exclude cafeaua, alcoolul, sarea, tutunul, carnea și alte alimente procesate. Alimentele mâncate de Rastafarieni (cereale, fructe, legume) sunt toate alimentele „ital”, astfel încât cafeaua și ceaiul caffeinat sunt interzise.